Info

Vanuit het bestuur van de Islamitische Culturele Vereniging van Kortrijk informeren we jullie graag over het project van het religieus en cultureel centrum aan de Brugsesteenweg
Wij zijn een organisatie die reeds sinds decennia werkt voor de Kortrijkse moslimgemeenschap en haar stem vertolkt in Kortrijk. In onze huidige werking aan de Stasegemsestraat verzorgen wij religieuze diensten, buurtgerichte activiteiten, sociale dienstverlening en relevante maatschappelijke projecten. Onze intrek in het aangekochte pand aan de Brugsesteenweg betekent de verhuis van de huidige werking, niet de opstart van een nieuwe werking.

In onze huidige werking hebben wij veel aandacht voor onze belangrijke rol als brugorganisatie tussen Kortrijkzanen met allerlei verschillende achtergronden. Een groot deel van de Kortrijkse moslimgemeenschap bestaat uit mensen die in onze stad geboren en getogen zijn, een ander deel bestaat uit nieuwkomers. Ons engagement bestaat erin om deze groepen te verbinden met elkaar én vooral ook te verbinden met alle andere Kortrijkzanen. Daarom hebben we gedurende de voorbije jaren hard ingezet op verbindende projecten en ons ingeschakeld in het Kortrijkse maatschappelijke weefsel. Wij hopen op dit elan verder te gaan op onze nieuwe locatie en reiken daarvoor in eerste instantie de hand naar een groep waar bij enorm veel waarde aan hechten vanuit onze religieuze overtuiging. Jullie, onze buren!

Via deze pagina en een online infosessie op 19 maart 2021 om 20u, willen we jullie betrekken bij dit project. Hopelijk kunnen we van hieruit samen werken aan onze gedeelde wens om de moskee op een duurzame manier in de buurt te verankeren en is dit een eerste stap naar een harmonieuze en sterke band tussen ons en de buurt.

Als je een vraag hebt over de verhuis, kan  je ons altijd een vraag sturen via het contactformulier

Infosessie

Op 19 maart om 20u wordt er een online infosessie georganiseerd over de verhuis. Je kan je inschrijven op onderstaande formulier.  U ontvangt binnenkort dan een mail met de gegevens van de infosessie.

De inschrijvingen voor de infosessie zijn afgesloten

Veelgestelde vragen

Hier komen de veelgestelde vragen